6d
6d
previous arrow
next arrow

1. LÉPÉS - KERESSÜNK A VÁLLALKOZÁSUNKNAK VAGY TERMÉKÜNKNEK MEGFELELŐ DOMAIN NEVET

A domain (ejtsd:doméjn)  név fogja meghatározni a weboldalunk címét, URL-jét például: www.encegem.hu. Magyarországon a .hu végződés a legelterjedtebb, egyben utal Magyarországra is (.hu = Hungary). Lehetőségünk van más végződés választására is. Ilyen a legelterjedtebb végződés a .com, ami régen a kereskedelmi cégekre utalt (.com = commercial), de gyakori a .info, .net vagy a .org végződés is.  Ahhoz, hogy használhassunk egy domain nevet, regisztrálnunk kell azt, de előtte meg kell nézni, hogy valaki más nem tette-e meg és szabad-e még a kiválasztott domain név. 

Azt, hogy szabad-e még a domain név ebben a keresőben ellenőrizhetjük.

Az ellenőrzéshez a teljes domain nevet kell beírni, a kiválasztott végződéssel együtt.

2. LÉPÉS - A DOMAIN REGISZTRÁCIÓ

Amennyiben a kiválasztott domain név szabad, akkor elkezdhetjük a regisztrációt. A regisztráció online regisztrációs lap kitöltésével kezdi meg. A regisztrációnak és a fenntartásnak éves díja van.

3. LÉPÉS - A DOMAIN REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációs űrlap beküldését követően, e-mailen megküldjük a regisztrációs lapot, amit aláírva majd beszkennelve (vagy egyszerűen telefonnal lefotózva) vissza kell küldenie a domain@istudio.hu e-mail címre. Amennyiben Ön cégként vagy szervezetként regisztrál, el kell küldenie (szintén digitális formában) az aláírásra jogosító dokumentumot (aláírási címpéldány). 

4. LÉPÉS - TÁRHELY

Amennyiben weboldalt szeretne üzemeltetni, vagy szeretne céges e-mail címet, szüksége lesz tárhelyre. Tárhelyeinkről itt tud tájékozódni. 

A tárhely megrendelést szintén online felületünkön tudja megrendelni. Ezt a megrendelő lapot is aláírva e-mail kell visszaküldeni. 

5. LÉPÉS - A SZÁMLA

Miután megkaptuk a megrendeléseit, díjbekérőt küldünk Önnek. A regisztrációt illetve a tárhelyet a díjbekérő rendezését követően tudjuk elindítani. 

6. LÉPÉS - MIKORTÓL ÉL?

A .hu domain nevek regisztrációja általában 1 munkanapot vesz igénybe. A nemzetközi domain nevek regisztrációja pár óra alatt elkészül. A tárhely hozzáféréseit általában 1 munkanapon belül megküldjük.